Terras van beton ,

Trendy betonnen terrassen

Aanleg van een betonnen terras

Nadat het design en ontwerp stadium doorlopen zijn kunnen we met de werkzaamheden beginnen. door de grote diversiteit in wensen en mogelijkheden gaan we beginnen bij wat altijd moet gebeuren. Dat is de kisten plaatsen , zandbedding glad maken en op hoogte , folie leggen en wapening plaatsen. Afhankelijk van de grote van het terras duurt dit 1 a 2 dagen. Het plaatsen van een glad terras van gevlinderd industrieel beton en het plaatsen van de natuursteen terrassen van printbeton duren 1 dag van 24 uur. De gladde terrassen van gevlinderd beton kunnen nog wel eens lang duren als het extreem vochtig is of heel koud. De natuursteen terrassen van printbeton zijn eerder klaar en voor het donker zijn we weer weg.

Begin van aanleg betonnen terras ,  glad gevlinderd industrieel beton en de natuursteen terrassen van printbeton

Hier is de grondwerker klaar en kunnen wij beginnen met het betonnen terras.

Terras van beton aanvang

Nadat de grondwerker klaar is met de voorbereidingen van het terras , u moet denken aan afgraven zwarte grond , aanvullen met gele grond of gebroken puin bij grotere belastingen of zelfs heipalen boren of slaan op de plaatsen die opgespoten zijn. hiernaast ziet u een voorbeeld hoe het eruit ziet als de grondwerker klaar is met zijn werkzaamheden. 


 


 

Houten kisten geplaatst , folie gelegd , wapening geplaatst , en de muren afgeplakt

Terras klaar om te storten.

Nu kunnen we de kisten pklaatsen , dit word gedaaqn door middel van hout of ijzer. Eventueel kunnen we ook professionele kisten gebruiken als de klus zich daarvoor leent. hiernaast een terras dat klaar is om te storten. Houten bekisting gebruikt , folie gelegd en wapening op blokjes geplaatst. Muren afgeplakt om vervuiling te voorkomen , de beton kan komen !...


 

 

hier is het terras van beton net gestort , nog steeds grijs.

Terras van beton net gestort.

Het beton word vloeibaar gebracht in grote vrachtwagens en met een kruiwagen of een betonpomp naar het terras gebracht. De foto laat de fase na het storten zien. De beton is gestort en eventueel getrilt. Hij is nog steeds grijs van kleur ondanks de kleur die gekozen is. Vanaf deze stap verandert de methode van werken , natuursteen terrassen van printbeton worden nu al van de zijkant ingekleurd en met een float op steerl in de beton gewerkt. Het gladde terras van gevlinderd beton worden later gekleurd als ze beloopbaar zijn.

Nu gaan we even verder met de gladde gevlinderde terrassen

Hier word de beton gevlinderd. De kleinste machine die dicht tegen de kanten kan draaien.

Vlinderen beton

Het afwerken of vlinderen van de betonvloer gebeurt met machines als dat kan of met de hand , de kanten en de hele kleine ruimtes. De kleinste machine is 60 cm doorsnede en de grootste is 2 x 120 cm groot. Op deze kun je zitten en word gebruikt in de hele grote projecten of industrie. Hier worden dezelfde betonvloeren veelvuldig gebruikt. 


 

 

Hier is het vlinderen van het betonnen terras net klaar. Vooraan staat de grote dubbele machine.

Terras van beton , net klaar

Grotere betonnen terrassen worden ook met grotere machines gedaan. Het vlinderen van dit grote betonmnen terras is nu klaar. U ziet ook de grootste vlinder , hier kun je op zitten. Doordat het deze dag zo warm was hebben we deze betonvloer natgespoten om verdrogen tegen te gaan. Afhankelijk van het weer , betoncentrale en nog veel meer randfactoren is het betonnen terras laat in de middag , of vroeg in de avond klaar. Het kan ook voorkomen dat het tot diep in de nacht duurt.  


 

Tegelpatroon in dit betonnen terras gemaakt. Rand is antreciet en in lange stukken gezaagd.

Terras van beton , tegelpatroon

Nadat het betonnen terras glad gevlinderd is moet het terras 1 tot 2 dagen drogen voordat het tegelpatroon en delitaties aangebracht kunnen worden. Afhankelijk van de wens van de klant word de vloer nabehandeld. Als de klant geen verdere behandeling wil spuiten we er curing-compound op om extreme droging tegen te gaan. Als het terras van beton nog nabehandeld moet worden plaatsen we folie op het betonnen terras. 


 

 

Dit terras is aangekleed en nu kun je zien hoe mooi en lux dit is.

terras van beton_glad betonnen terras

Nadat het terras van gevlinderd industrieel beton gedeliteerd is en het tegelpatroon erin zit moet de betonvloer 14 dagen drogen voordat de verdere stappen genomen kunnen worden.De meeste van onze klanten plaatsen een goede impregneer op het betonnen terras om vervuiling te voorkomen. Was , lijnolie en groene zeep werkt buiten niet. de vloeren worden dan te glad en dat is ook niet de bedoeling.

Nu gaan we verder met de natuursteen terrassen van printbeton. 

Hier word de eerste kleur ingestooid vanaf de zijkant

Terras van beton_printbeton eerste kleur

De uitvoering in printbeton moet veel eerder de eerste kleur erin gebracht worden. Dit word gedaan door de kleurstof van de zijkanten erop te strooien en te poederen. met een speciale fload op steel kunnen we de kleurstof in de toplaag inwerken. 


 


 

 

hier is de eerste kleur ingewerkt en glad gemaakt met de fload.

Terras van beton_eerste kleur aangebracht

Nadat de eerste kleur volledig is aangebracht op het verse betonnen terras moet er gewacht worden tot de toplaag doffer word om de tweede kleur aan te brengen en met het printen van het motief kunnen beginnen.


 


 


  

Hier printen we de vloer met een flagstone motief. de eerste kleur is tabac , de tweede kleur is mahogany.

terras van beton_printen

De tweede kleur brengen we aan tijdens het printen van het betonnen terras met de uitgekozen natuursteen print. Met een handveger word er kleurpoeder met release op gestrooid. De release zorgt ervoor dat de mallen niet gaan plakken , de kleur word overgebracht door de mal in het verse beton. De diepe delen worden geheel de tweede kleur en de minder diepe delen gaan de kleuren mengen. Dit geeft het natuurlijke effect van natuursteen.


 

Hier is het betonnen terras geprint , de twee kleuren zijn verwerkt en kan nu drogen.

Terrras van beton_klaar met printen

Als het natuursteen terras van printbeton klaar is. De uitgekozen kleuren zijn verwerkt , het natuursteen reliëf is erin geprint. Nu moet het natuursteen terras van printbeton 1 tot 2 dagen drogen. Dit is afhankelijk van het weer , ligging , betonsamenstelling en nog veel meer factoren waar we geen invloed op hebben. Het natuursteen terras van printbeton ligt nu helemaal vol met de tweede kleur.. 


 

 

Hier word de tweede kleur afgespoten.

terras van beton_afspuiten release powder

Een of twee dagen nadat we het natuursteen terras van printbeton hebben geplaatst kunnen we het overtollige kleurpoeder eraf halen. Dit gaat heel goed met een waterslang en zachte bezem. Ook word er wel een een hoge-druk reiniger gebruikt. Hier moet je wel voorzichtig mee zijn omdat er teveel kleur af kan komen en de betonvloer nog te beschadigen is met grote krachten. het beton doet er 30 dagen over om geheel uit te harden. Hydrateren heet dit in beton-taal.  

hier zijn we net klaar met het plaatsen van het ontworpen tegelpatroon

terras van beton_printbeton tegelpatroon


 


 

Nu het tegelpatroon en de delitaties maken. 


 


 

 

hier word de printbeton in de sealer gezet.

terras van beton_printbeton sealen


 

En het natuursteen terras van printbeton  in de sealer zetten. Een echte buiten sealer die de kleur ophaalt , de zogenaamde wet-look , en het natuursteen terras van printbeton perfect beschermd tegen allerlei invloeden. 


  

En nu relaxen op het nieuwe betonnen terras ,  

De opgeleverde terrassen van glad gevlinderd beton en de natuursteen terrassen van printbeton staan hieronder. Laat hier de inspiratie komen voor uw nieuwe terras van beton.

 

Glad gevlinderd betonnen terras in twee kleuren en tegelpatroon.

Glad gevlinderd betonnen terras in twee kleuren en tegelpatroon.

Glad gevlinderd betonnen terras in grijze beton.

Glad gevlinderd betonnen terras in grijze beton.

Via het glad gevlinderd beton op het looppad naar het natuursteen terras van printbeton aan de achterkant. , dalle manoir in licht-grijs beton met beige release.

glad gevlinderd beton op het looppad en het natuursteen terras van printbeton aan de achterkant.

Natuursteen terras en oprit van printbeton coquinia , grijs en antreciet.

Natuursteen terras en oprit van printbeton coquinia , grijs beton en antreciet release.

Natuursteen terras van printbeton leisteen van grijs beton en antreciet release. Flagstones beige beton met roze release..

Natuursteen terras van printbeton leisteen van grijs beton en antreciet release. Flagstones beige beton met roze release..