Terras van beton ,
Trendy betonnen terrassen 

Aanleg van een betonnen terras

Nadat het design en ontwerp stadium doorlopen zijn kunnen we met de werkzaamheden beginnen. door de grote diversiteit in wensen en mogelijkheden gaan we beginnen bij wat altijd moet gebeuren. Dat is de kisten plaatsen , zandbedding glad maken en op hoogte , folie leggen en wapening plaatsen. Afhankelijk van de grote van het terras duurt dit 1 a 2 dagen. Het plaatsen van een glad terras van gevlinderd industrieel beton en het plaatsen van de natuursteen terrassen van printbeton duren 1 dag van 24 uur. De gladde terrassen van gevlinderd beton kunnen nog wel eens lang duren als het extreem vochtig is of heel koud. De natuursteen terrassen van printbeton zijn eerder klaar en voor het donker zijn we weer weg.

Begin van aanleg betonnen terras ,  glad gevlinderd industrieel beton en de natuursteen terrassen van printbeton

Nadat de grondwerker klaar is met de voorbereidingen van het terras , u moet denken aan afgraven zwarte grond , aanvullen met gele grond of gebroken puin bij grotere belastingen of zelfs heipalen boren of slaan op de plaatsen die opgespoten zijn. hiernaast ziet u een voorbeeld hoe het eruit ziet als de grondwerker klaar is met zijn werkzaamheden. 


 

Nu kunnen we de kisten plaatsen , dit word gedaan door middel van hout of ijzer. Eventueel kunnen we ook professionele kisten gebruiken als de klus zich daarvoor leent. hiernaast een terras dat klaar is om te storten. Houten bekisting gebruikt , folie gelegd en wapening op blokjes geplaatst. Muren afgeplakt om vervuiling te voorkomen , de beton kan komen !...


Het beton word vloeibaar gebracht in grote vrachtwagens en met een kruiwagen of een betonpomp naar het terras gebracht. De foto laat de fase na het storten zien. De beton is gestort en eventueel getrilt. Hij is nog steeds grijs van kleur ondanks de kleur die gekozen is. Vanaf deze stap verandert de methode van werken , natuursteen terrassen van printbeton worden nu al van de zijkant ingekleurd en met een magnesium afwerkspaan op steel en in de beton gewerkt. Het gladde terras van gevlinderd beton worden later gekleurd als ze beloopbaar zijn. Je kan met de magnesium afwerkspaan ook een glad terras maken. U gebruikt dan na de magnesium afwerkspaan ook de blauwe afwerkspaan om de beton glad te maken. De kanten doe je met de magnesium handspaan en de spaan die aan voor en achter kant afgerond is.

Nu gaan we even verder met de gladde gevlinderde terrassen

Het afwerken of vlinderen van de betonvloer gebeurt met machines als dat kan of met de hand , de kanten en de hele kleine ruimtes. De kleinste machine is 60 cm doorsnede en de grootste is 2 x 120 cm groot. Op deze grote machines kun je zitten en worden gebruikt in de hele grote projecten. In de woonkamer zal met de kleinere machines worden gewerkt. 


Grotere betonnen terrassen worden ook met grotere machines gedaan. Het vlinderen van dit grote betonnen terras is nu klaar. U ziet ook de grootste vlinder , hier kun je op zitten. Doordat het deze dag zo warm was hebben we deze betonvloer natgespoten om verdrogen tegen te gaan. Afhankelijk van het weer , betoncentrale en nog veel meer randfactoren is het betonnen terras laat in de middag , of vroeg in de avond klaar. Het kan ook voorkomen dat het afwerken van een betonvloer tot diep in de nacht duurt.  


Nadat het terras van gevlinderd industrieel beton ingezaagd is en het tegelpatroon erin zit moet de betonvloer 14 dagen drogen voordat de verdere stappen genomen kunnen worden. De meeste van onze klanten plaatsen na de NANO nog een goede impregneer op het betonnen terras om vervuiling te voorkomen. Was , lijnolie en groene zeep werken buiten niet. De vloeren worden dan te glad en dat is ook niet de bedoeling.


Nu gaan we verder met de natuursteen terrassen van printbeton. 

De uitvoering in printbeton moet veel eerder de eerste kleur erin gebracht worden. Dit word gedaan door de kleurstof van de zijkanten erop te strooien en te poederen. met een speciale magnesium afwerkspaan op steel kunnen we de kleurstof in de toplaag inwerken. 


 Nadat de eerste kleur volledig met de magnesium afwerkspaan is ingewerkt en met de blauwe afwerkspaan alles glad is gemaakt moet er gewacht worden tot de toplaag doffer word om de tweede kleur aan te brengen en met het printen van het motief kunnen beginnen.


Als het natuursteen terras van printbeton klaar is. De uitgekozen kleuren zijn verwerkt , het natuursteen reliëf is erin geprint. Nu moet het natuursteen terras van printbeton 1 tot 2 dagen drogen. Dit is afhankelijk van het weer , ligging , betonsamenstelling en nog veel meer factoren waar we geen invloed op hebben. Het natuursteen terras van printbeton ligt nu helemaal vol met de tweede kleur..

Een of twee dagen nadat we het natuursteen terras van printbeton hebben geplaatst kunnen we het overtollige kleurpoeder eraf halen. Dit gaat heel goed met een waterslang en zachte bezem. Ook word er wel een een hoge-druk reiniger gebruikt. Hier moet je wel voorzichtig mee zijn omdat er teveel kleur af kan komen en de betonvloer nog te beschadigen is met grote krachten. het beton doet er 30 dagen over om geheel uit te harden.  

 

En het natuursteen terras van printbeton  in de sealer zetten. Een echte buiten sealer die de kleur ophaalt , de zogenaamde wet-look , en het natuursteen terras van printbeton perfect beschermd tegen allerlei invloeden. 


  

En nu relaxen op het nieuwe betonnen terras ,  

De opgeleverde terrassen van glad gevlinderd beton en de natuursteen terrassen van printbeton staan hieronder. Laat hier de inspiratie komen voor uw nieuwe terras van beton.